Toen dit gebouw werd neergezet, was dat met het oog op vergaderingen van grote besturen en raden, vol weledelgeleerde en -gestrenge mensen die ernstig rond (of eigenlijk: rechthoekig) een gigantische vergadertafel zaten te praten. Maar wij merken dagelijks dat de tijden, de mensen en dus ook hun wensen veranderen. Trainers praten niet meer tegen in rijtjes opgestelde cursisten, maar mét (bijvoorbeeld) in een kring zittende deelnemers. Bij congressen voelen de bezoekers zich vaak prettiger in een cabaretopstelling dan in strakke rijen. Tafels moeten in blokken, cirkels, U-vormen, groepjes of helemaal aan de kant. Kortom: tijd voor ons om een paar bomen om te bouwen. De Sequoia en de Eik waren al flexibel (zoals we dat noemen), en daar zijn nu de Den en de Iep bij gekomen. Ook voor een kleine bijeenkomst, of een coachgeprek is de zaal nu te gebruiken: in de hoek is een sfeervol zitje gecreëerd, u waant zich op die plek helemaal in de natuur!

Maar als u nou toch heimwee hebt naar die gigantische vergadertafel: we hebben altijd nog onze prachtig Beuk. Niet flexibel, maar het neusje van de zalm voor een vergadering in klassieke stijl.

De vernieuwde Den in theateropstelling

De ‘oude’ Den met boardroomtafel

Nog even de feiten op een rijtje

 Voor de verbouwingNa de verbouwing
Oppervlakte70 m270 m2
Mogelijke opstellingenVergaderVergader, theater, cabaret, kring
Aantal personenMax 24Max 60 (afhankelijk van de opstelling)
ProjectieBeamer en schermLed-monitor
Spreekhoekje (optioneel)NeeJa

Leave a Comment