Veel mensen zijn somber over de toekomst van onze mooie planeet. Wij niet. Er zijn namelijk heel wat redenen om optimistisch te zijn. Natuurlijk, er zijn problemen genoeg. Maar er staan steeds meer ondernemers op die daar iets aan doen, er komen steeds meer jonge mensen die geniale oplossingen bedenken, en niet te vergeten: er zijn steeds meer mensen die hun consumptiegedrag veranderen.

De boom in
Dat merken we ook aan onze klanten, die graag komen vergaderen, lesgeven of coachen in onze Eik, Den, Cactus of een van onze andere ruimtes. Niet dat we boomhutten verhuren, maar de sfeer in onze vergaderzalen, spreekkamers en werkruimtes is beslist groen: rustig, prettig, ruim en licht.

Groen hart
Nou is er geen kunst aan om een vergaderzaal ‘Eik’ te noemen; dat kan iedereen. De vraag is: hoe zit het met onze binnenkant? Heeft UniePlaza een groen hart? Jazeker. We zijn trots op ons duurzame pand in een duurzame wijk. En elke dag streven we naar een beetje méér duurzaamheid, want het kan altijd beter.

Blij met de buren
We zijn dan ook erg blij met onze buur: Fairtrade Original. Daar kun je een eerlijk bakkie mee drinken. Eerlijk, omdat de mensen die de koffie en thee verbouwen er een goede prijs voor krijgen. Die eerlijkheid delen we graag met onze klanten die – misschien zonder dat ze het merken – de wereld zómaar een stukje beter maken. Niet alleen als ze bij ons koffie of thee drinken, maar ook als ze peper en zout gebruiken, hun boterham met hagelslag bestrooien of een likje sambal op hun plakje kaas doen. We zijn vast van plan dit bescheiden beginnetje samen met onze buren verder uit te bouwen!

Een verre vriend
Kortom: wij zien het wel zitten met onze planeet. We kunnen er met ons allen voor zorgen dat ze nog lang en gelukkig haar rondjes om de zon kan draaien, en wij zijn ervan overtuigd dat ons dat zal lukken. Maar daar is wel lef voor nodig. En daadkracht. En saamhorigheid. En de overtuiging dat je heel goed een goede buur EN een verre vriend kunt zijn. Dan heb je het beste van twee werelden.

Leave a Comment