Een Webinar organiseren doe je niet zo maar eventjes. Ook de medewerkers van UniePlaza weten daar alles van.
Daarom checken zij deze 8 tips voor een kosten effectieve oplossing om jouw deelnemers te informeren:

1. Goede Webinar software

2. Aandacht voor de goede presentaties

3. Test en oefen

4. Laat je ondersteunen

5. Kort en met focus

6. Interactie

7. Neem een Webinar op

8. Go for it!

1. Zorg voor goede Webinar software
Techniek en software is essentieel om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is het delen van het scherm door de spreker, het opzetten van polls en de mogelijkheid om deelnemers ook iets te laten zeggen zeer welkom.

2. Gewone presentaties voldoen niet
Jouw publiek is aan het beeldscherm gekluisterd als er een visuele stimulans is door het gebruik van slides en diverse Visuals.

3. Test en oefen
Eerst checken en dan pas live gaan. Log standaard ruim van tevoren in en maak goede afspraken met je spreker!

4. Laat je ondersteunen
Op het moment dat het Webinar start, moet alles werken. Hou de functies klein en laat je ondersteunen door moderators om vragen en opmerkingen op te vangen en al dan niet te beantwoorden door de spreker. Maak met de spreker daarover een goede afspraak om hiervoor momenten in te plannen.

5. Kort en met focus
Realiseer dat je in een uur veel kunt vertellen als je het maar als zodanig voorbereid en je focust op de kern van je verhaal. Aandacht van je publiek is het motto. Een uur is zo voorbij als je ruim de tijd neemt voor interactiviteit, vragen en discussie.

6. Interactie
Het is niet leuk voor een deelnemer om een uur lang naar een beeldscherm te staren en te luisteren zonder iets te doen. Zet de poll in en gebruik de chat. Laat de spreker zelf ook vragen stellen aan de deelnemers en moedig de deelnemers aan om zelf vragen te stellen.

7. Neem je Webinar op.
Ideaal om jouw (niet aanwezige) deelnemers het geheel te laten terug kijken.

8. Go for it!
Gebruik deze prachtige manier om kennis te delen met cursisten, collega’s bestaande klanten en potentiële contacten. Een gevulde zaal maar dan zonder reistijd…

   

WAAROM UNIEPLAZA?
Unieplaza is centraal gelegen in Nederland, goed bereikbaar op loopafstand van station Culemborg en met voldoende parkeerplek (gratis) voor de deur.
Gastvrijheid en persoonlijke aandacht zijn voor Unieplaza vanzelfsprekend. Voorafgaand aan en uiteraard tijdens uw verblijf kunt u rekenen op een professionele medewerking zodat u zich volledig kunt richten op uw bijeenkomst, vergadering of gesprek. UniePlaza heeft een (gratis) eigen parkeergarage en vindt u in de ECO-wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg.

Bij UniePlaza zijn de AV Middelen volop beschikbaar: Camera’s, Een Logitech Rally Conferentie systeem met PTZ camera op afstand te bedienen, licht, videomixer, mengtafel en microfoons. Kom langs en laat ons onder het genot van een kop koffie of thee het een en ander uitleggen en zien wat de mogelijkheden zijn.  Bel: 085-0657282 of mail info@unieplaza.nl