Koningin Máxima bij Home-Start

Een historische dag, vol inspiratie en ontmoeting! We vieren 30 jaar werken aan ons gezamenlijke doel; ouders versterken. Samen kunnen we het verschil maken in gezinnen en blijven groeien door zelf niet stil te blijven staan.

Op 2 november 2023 kwamen we bij elkaar in de gemeente Culemborg bij UniePlaza: Congres- en vergaderlocatie.

Gerda Groen opende deze feestelijke dag. De directeur van Humanitas, Jerzy Soetekouw, heeft stilgestaan bij de ontwikkelingen in de afgelopen 30 jaar, de veranderingen in de maatschappij en de toekomstplannen en uitdagingen van het vrijwilligerswerk. Veel indruk maakten de verhalen van de aanwezige ouders en vrijwilligers, zij deelden hun persoonlijke ervaringen. Na het aannemen van een cadeau nam Koningin Máxima uitgebreid de tijd voor persoonlijke gesprekken met ouders, vrijwilligers, coördinatoren, Andries Baart van Stichting Presentie , Geertjan Overbeek van de Universiteit van Amsterdam en Ton Kragten van Home-Start Worldwide .

Andries Baart opende het middagprogramma met een inspirerende lezing over relationeel werken. Hierbij werd uitvoerig de kern van het werk van Home-Start onder de loep genomen. Met de goede wensen die zijn uitgesproken heeft Home-Start ‘cadeautjes’ ontvangen om te blijven ontwikkelen. Onder leiding van dagvoorzitter Jetta Post JET Presenteert werden onderdelen van de lezing besproken vanuit verschillende invalshoeken; presentie, onderzoek en vrijwilligerswerk en hoe werkt het in de praktijk. Met Andries Baart, Geertjan Overbeek van de Universiteit van Amsterdam en Michaëla Merkus vanBuro Duw en de coördinatoren in de zaal. Het BRUIS theater sloot de dag feestelijk af, door op humoristische wijze de herkenbare situaties van ouders en kinderen na te spelen. Want hoeveel expertise je ook hebt als professional, als ouder ben je nooit uitgeleerd. Onder het genot van een hapje en drankje keek Home-Start terug op een zeer geslaagde dag.

Dankbaar voor het verleden, geïnspireerd door het heden, en vol vertrouwen kijken we naar de toekomst. Samen gaan we op naar de volgende dertig jaar van liefdevolle steun en impact.

Leave a Comment